PROMLOGO 2 802

02"Happy Congress!" – búcsúzott a kapitány, hiszen már ő is tudott az óriási eseményről. Az Air France fedélzetén most kizárólag csak hematológusok utaztak, sőt a szokásos kis üdülőjáratot egy óriási Boeingre kellett cserélni a fokozott érdeklődésre való tekintettel. Hatalmas öltönyös és kiskosztümös tömeg hömpölygött mindenhol, a folyosókon, a kiállításon, a termekben, a posztereknél, az utcákon, az éttermekben, a kikötőben...

Több, mint 20 ezer hematológus érkezett a Sunny San Diego-ba, a mesés Kaliforniába a 60. ASH-ra azért, hogy az Amerikai Hematológus Társaság éves kongresszusán meghallgassa a legfrissebb kutatási eredményeket, új terápiás lehetőségeket és az ígéretes jövőképet. Ahogyan egyikük fogalmazott, amikor megkérdezték tőle, miért szereti az orvoslást: „mert reményt tudok vinni azoknak, akiknek erre szükségük van” – mondta.

„Big trials, big results”. Erre a kongresszusra mindenki szívesen érkezik, mert tudományosan magas színvonalú, jól szervezett, jól áttekinthető és mert délben a jó meleg napon üldögélve lehet kávézni és esténkként az óceán hullámai ringatják álomba a megfáradt utazót. Bizony a talpalatnyi helyért nekünk is minden nap meg kellett küzdenünk, mert hiába volt nagyon hosszú a press számára kijelölt folyosó, azon több száz tudósítónak kellett elférnie egymás mellett.

Reggel hatkor területfoglalással kezdődött a nap, este hétig pedig folyamatosan, futószalagon érkeztek hozzánk interjút adni a legnagyobb amerikai és európai egyetemek tudósai, közöttük sok régi kedves ismerős. Az idő múlását csak a több liter elfogyasztott kávé és a vacsora megjelenése mutatta, illetve az, hogy közben odakint a nap helyett már az esti fények ragyogtak.

Mivel Kelet-Közép-Európát egyedül csak a Promenade képviselte ezen az óriási orvosi szakmai találkozón, így idén először újdonságként lengyelül, szlovákul és csehül is készítettünk interjúkat a kongresszusi résztvevőkkel. Nyelvi akadályt csak egy kis intermezzo jelentett, amikor az egyik magyar kolléga izgalmában megharapta a nyelvét, s igy percekig nem tudott beszélni.

Sok szellemes ötlet szórakoztatta a tudomány szünetében a látogatókat: ASH teve, pereces ember, futógépek, célbadobós, fotózkodás, csendespihenős kanapék.

Ami a pihenést illeti, nekünk fél nap adódott arra, hogy az álomszép Balboa Parkba elsétáljunk, megnézzük a szépművészeti múzeumot és megkeressük azt a padot, amelyen élete utolsó éveiben a San Diegoban letelepedett kedves írónk Márai Sándor üldögélt.

A kongresszuson készült tudósításaink hamarosan láthatóak lesznek az Onkologia&Hematologia és a CongressReport honlapjainkon, valamint 2019. január 31-én a „Best of ASH” Promenade Post Webkonferenciánkon, amelyre szeretettel varunk mindenkit!

Veress Pálma
lapigazgató

 

15 03 08
20 07 06
19 12 14
17 01 16

 

 

   

Print

Kardio-Vaszkuláris Iránytű

ch borito k

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiometabolikus Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1037 Budapest, Montevideo u. 7. 3. emelet

Postafiók:  1300 Budapest, Pf. 176.

  Térkép  

Copyright © 2020 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum