PROMLOGO 2 802

800 17Mi magyarok összetartunk. Sőt szeretjük is egymást. Chicagóba a világ legnagyobb onkológus orvoskongresszusára, az ASCO-ra hosszú évek óta járunk mindannyian, a többi, 30 ezernél is több resztvevővel együtt. Kedves közös hagyományaink is kialakultak már, amelyek csak szorosabbra fűzik ezeket a szálakat. Ostoros tanár úrral, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnökével, például minden évben készítünk egy vidám közös fotót a jól végzett munka és az évtizedes barátságunk örömére. Ezúttal nem a földön, az egész napos fáradtság után a földön elterülve, hanem az onkopulmonológia újdonságait áttekintő színvonalas összefoglalót követően a kamera előtt.

Mint eddig mindig, most is jó hangulatban és barátsággal adott interjút a Promenade-nak Nyirády Péter professzor úr, Dank Magdolna professzor asszony, Torday László főorvos úr, Gálffy Gabriella tanárnő, Boér Katalin főorvos asszony. Ebben az évben különös jelentősége volt a vezető magyar szaktekintélyekkel a helyszínen készült interjúknak, hiszen az idén először rendeztük meg a Promenade Stúdióban a „Best of Asco” webkonferenciánkat. A több órán át tartó színvonalas, több száz diával kiegészített élő adást több, mint 200 onkológus nézte, ami kimagasló nézettségnek számit. Óriási eredményt értünk el magyar onkológus barátaink segítségével, akik alig egy héttel a kongresszus után már a stúdiónkban tartották az előadásokat, annak érdekében, hogy a magyar szakorvosok első kézből, hiteles forrásból értesüljenek az új kutatási eredményekről.

Chicagóban, a sajtóteremben véletlenül kaptuk meg a „Filming Location #1” forgatási helyet, de őszintén szólva ezt én nem éreztem túlzásnak. Körülnézve a külföldi kollégáink között, az elkészített videointerjúk tekintetében is rekordot döntöttünk. Idén júniusban az ASCO-n négy nap alatt 66 interjút készítettünk. A megszólalók között vannak vezető Harvard egyetemi, New York-i, kaliforniai professzorok, amerikai opinion leaderek, szimpóziumi üléselnökök és többen Ázsiából és Európából is.

Még egy érdekes magyar vonatkozás. Az idei kongresszuson életmű díjat kapott, a családjára és származására oly büszke, nemzetközi szaktekintély, Gabriel Hortobagyi professzor, Houstonból, ahol az Andersson Cancer Intézet egyik vezetője. Örültem, hogy lehetőségem nyílt gratulálni professzor úrnak, amint az egyik előadására igyekezett. Személyesen is ismerjük őt, rendszeresen ad interjút a CongressReport.eu számára, jól összebarátkoztunk. Legutóbb San Antonióban a mellrákgyógyítás jövőjéről szóló összefoglaló mellett azt is megbeszéltük, hogy mi a jó gulyásfőzés titka.

Chicago hatalmas város, a magyarokkal néha mégis összefutunk. Városnéző hajótúrán magyar szó üti meg a fülemet, a Chicagói Szimfonikusok koncertjének szünetében puszival üdvözöl az egyik legjobb magyar onkológus, megosztom ebédemet egy magyar kollégával a kongresszusi központban, a szabadban, ahol a küldöttek a gyönyörű Michigan tó partján pihengethetnek, összekötve a kellemest a hasznossal. Büszkeséggel töltenek el az ASCO-n elért óriási szakmai eredmények, emellett engem külön még az az öröm is ért, hogy a legjobb barátnőmnek személyesen megmutathattam, miért olyan különlegesen szép és izgalmas ez az európai amerikai nagyváros. Ahogyan Frank Sinatra énekli a híres dalban: „My kind of town...”

A kongresszuson készült anyagainkat megtekinthetik a CongressReport.eu és az Onkologia.olo.hu oldalunkon, valamint nyomtatott változatban olvasható az Onkológia és Hematológia kiadványunkban.

Veress Pálma
főszerkesztő

 

800 07 800 10 800 16
800 01 800 08 800 19
800 13 800 14 800 12
800 05 800 11 800 09
800 15 800 04 800 03
     
 

Print

Kardio-Vaszkuláris Iránytű

ch borito k

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiometabolikus Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1037 Budapest, Montevideo u. 7. 3. emelet

Postafiók:  1300 Budapest, Pf. 176.

  Térkép  

Copyright © 2020 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum