PROMLOGO 2 802

03A lapmenedzselés igazi csapatmunka. Korábban egy kisterjedelmű lap szerkesztőjeként már volt szerencsém megtapasztalni, hogy milyen csoda, amikor az első szerkesztőségi megbeszélés ötletelésétől fogva eljutunk odáig, hogy kézbe foghatjuk a ropogós még szinte meleg lapszámot, tele értékes cikkel, hozzájuk frappáns fotókkal, ami vonzza a szemet. Izgulva lapozunk bele, minden tényleg úgy alakult-e, ahogy azt együtt összeraktuk.

A Kardiovaszkuláris Hírek jelenleg a negyedik lapszámnál tart - én áprilistól vettem át a lap menedzselését és az összes munkafázist először koordináltam én végig. Ahogy a munkafolyamatok gyorsulnak és a csapatmunka egyre intenzívebb, inspirálódom és érzem, ahogy megyünk előre és együtt alkotunk valamit. A két kiadvány közül, aminek a lapmenedzsere lettem a Promenade-nál, bevallom, ez a kis kedvenc. Tartalma színes, cikkei érdekesek és érthetőek (számomra is), és a hírlap formáját is szeretem.

Amíg a csodáig eljutunk, eltelik némi idő, mire a sok színes tartalom a papíron valóban elnyeri a kiadvány formát. Az anyagok beérkezéséhez vezető út olykor döcögős, de tartani kell az irányt. Ahogy a tartalomszerkesztéssel haladunk előre, a megrendelő tapasztalhatja, hogy a kommunikáció sűrűsödik, és egyre több eldöntendő kérdésre várjuk válaszukat. Adódhat egy üres oldal, amit ki kell töltenünk, vagy korábbi hirdetésből új beérkezésére várunk. Hol e-mailben, hol telefonon keresem őket ezzel kapcsolatban. Egy ideig a türelem rózsát terem elvén működöm, várok, amíg még határidőn belül vagyunk. Ha a különböző csatornák váltogatása után is csend van, akkor előjövök a vízió felcsillantásával: hamarosan itt az új lapszám, amit már nagyon vár mindenki! Az előretekintés mindig segít, hogy tartsuk az irányt, hogy egyfelé menjünk.

Még jobb, amikor a kész anyagokból már van mit mutatnunk. Vizuális mesterünk Pivarcsik Andi egy olyan biztos pontot jelent számomra a közös munkában, aki mellett nincs okom aggodalomra. Ötleteimre egyenes választ kapok: megvalósítható-e vagy sem. Az általa készített kiadványokat szívesen látják az orvosok, villámgyorsan jóváhagyják és hálásak a megjelenésért, mint legutóbb Dr. Márky Ádám és Dr. Finta Ervin.

Olykor kihívást jelentő egyedi igényekkel is találkozunk, amit le kell tudni reagálni a megrendelő felé. Nádasdy Andrea szakmai meglátásai mellett teljes biztonságban érzem magunkat. A kiadvány így igazán értékteremtő és egységes tud lenni. Külön öröm, hogy a legutóbbi alkalomtól fogva már 4000 példányban kéri a cég a nyomtatást. Egy élmény tud lenni az is, amikor orvosfotót készítek egy-egy cikkhez. A mostani lapszámhoz erre a szimpóziumi felvételeket használtam. Az olvasó már a kész fotót látja a cikk mellett, s nem is sejti, hogy míg elkészül, mennyi feszült figyelmet igényel, amíg egy félórás felvételből elkapjuk a kellő pillanatot, amikor az orvos a nagy ívű gondolatok átadását tükröző sokszínű szájmozgásaiból megtaláljuk legeslegmegfelelőbbet az előadásából.

A sokszereplős történetben a Csapat tehát stabil és elkötelezett, mindenki a helyén a kellő időben. Mikor már a sok körös egyeztetés vége közeleg és elérkezünk az Út végéhez, az egy dicső pillanat, mikor megpillantjuk munkánk gyümölcsét. Színes, értékes, előrevivő és jó látni. Az odavezető út számomra épp olyan fontos - mert együtt tettük meg...

Hős-Burucs Tímea
junior manager

 

800 DSC 0014 J 800 DSC 0013 J 800 DSC 0018 J
     
     
     
 

Print

Kardio-Vaszkuláris Iránytű

ch borito k

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiometabolikus Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1037 Budapest, Montevideo u. 7. 3. emelet

Postafiók:  1300 Budapest, Pf. 176.

  Térkép  

Copyright © 2020 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum