PROMLOGO 2 802

15„Párisba tegnap beszökött az Ősz. / Szent Mihály útján suhant nesztelen, / Kánikulában, halk lombok alatt / S találkozott velem.” - írja Ady Endre gyönyörű versében. Az ősz nemcsak velem találkozott, hanem a világ 146 országából érkező 33 ezer kardiológussal is, és nemcsak a Szent Mihály útján, hanem az Expo Porte de Versailles hatalmas területén is.

Az Európai Kardiológus Társaság éves szakmai seregszemléje számunkra már hosszú évek óta hagyományosan a zsúfolt őszi kongresszusi szezon nyitányát jelenti: a Promenade szívügye. Ezúttal is szívvel lélekkel dolgoztunk, így félszáz szakmai interjút készítettünk, amelyek hamarosan láthatók és olvashatók lesznek a CongressReport és KardiológiaOnline oldalunkon és a Cardiologia Hungarica oldalain.

Az interjúk azért voltak ezúttal is különösen értékesek és izgalmasak, mert a kardiológus szakma celebjei álltak kameránk elé, mint például a világhírű Braunwald professzor úr a bostoni Harvard Egyetemről, a díjazott feltaláló Hugo Katus professzor a heidelbergi egyetemről vagy Silvia Priori, az ESC congress elnöke.

Az ESC kongresszus a világ egyik legbefolyásosabb kardiovaszkuláris rendezvénye, amelynek fókuszában a legfrissebb klinikai vizsgálatok és a legnagyobb áttörést jelentő felfedezések, a napi terápiás gyakorlatot megváltoztató új ismeretek állnak. A versailles-i expo kényelmes, levegős és színvonalas hátteret biztosított a szimpóziumoknak és a továbbképző kurzusoknak, a számtalan poszternek és óriási mennyiségű kiállítónak. A press area-n is jól lehet dolgozni, sőt interjúszobát is foglalhattunk, ahol Merkely professzor úr és több riportalanyunk nyilatkozott, s csupán egyetlen dologra kellett vigyázni, arra, hogy pár perces távollétünkben ne húzza ki alólunk a széket a sok szemfüles kínai kolléga. Számomra szakmailag érdekes volt mindennap fellapozni a kongresszusi híreket, az online hírlevelet elolvasni és a kihelyezett helyszíni stúdióban követni az ESC tv élő adását, összevetni a kommunikációt a Promenade saját tevékenységével.

A kongresszus a tudomány mellett másféle találkozásokat is tartogatott számunkra: összefutottunk Andrissal, a jóbaráttal a gimnáziumból, aki a Szt. Imre kórház főorvosa, találkoztunk Indianaból Richard Kovacs professzorral, az Amerikai Kardiológus Társaság elnökével, egyeztettünk Thomassal, az Európai Onkológus Társaság sajtófőnökével a közelgő ESMO kongresszusról, meghívást kaptunk a bolognai egyetemre Borghi professzortól, elkalandoztunk Indiaba Yusuf professzorral, felidéztük a milánói szép emlékeket Mancia professzorral, s minden este elénekelhettük a Csiga-biga gyere ki dalocskát.

Az a kongresszusi résztvevő viszont, aki minden idejét a tudománynak szentelte pár percre megis csak felszökhetett a tetőteraszra, ahonnan csodálatos panoráma nyílt a francia fővárosra így távolról gyönyörködhetett a híres párizsi háztetőkben, a Sacre Coeur bazilika monumentális épületében és az emblematikus Eiffel toronyban.

Veress Pálma
főszerkesztő

 

12 800 esc 04 800 esc 03 800 esc
14 800 esc 13 800 esc 11 800 esc
09 800 esc 10 800 esc 07 800 esc
06 800 esc 17 800 esc 15 800 esc
     
 

Print

Kardio-Vaszkuláris Iránytű

ch borito k

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiometabolikus Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1037 Budapest, Montevideo u. 7. 3. emelet

Postafiók:  1300 Budapest, Pf. 176.

  Térkép  

Copyright © 2020 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum