PROMLOGO 2 802

07Bár a Promenade videós részlegének munkamegosztását a „mindenki mindent” elv jellemzi, az elmúlt fél év során sikerült „kisajátítanom” a külföldi kongresszusok helyszínét bemutató kisfilmek vágását. Olyan izgalmas városok hangulatát, nevezetességeit és kultúráját próbáltam egy percbe sűríteni, mint Bécs, Washington, New Orleans, Párizs, Chicago, Amszterdam, Milánó és Stockholm. Ha valaki azt kérdezte volna tőlem, hogy a felsoroltak közül hová mennék el a legszívesebben, a skandináv krimik és Bergman hatására valószínűleg a svéd fővárost mondtam volna. De még csak ki sem kellett mondanom, ez a vágyam máris teljesült: operatőrként vehettem részt az Európai Sclerosis Multiplex Társaság szeptember 10-e és 13-a között megrendezésre kerülő stockholmi kongresszusán.

Svédországban mintegy 40 ezer magyar él, közülük kettővel már indulásunk napján találkoztunk: Miklóssal még Ferihegyen, Frigyessel már a Skavsta Repülőtéren, s miközben elfuvaroztak minket a szállásunkra, kiköltözésük kalandos történetét is megosztották velünk.

A szerda és a csütörtök a kemény (és ennek köszönhetően eredményes) munka jegyében telt, napközben ki sem mozdultunk a rendezvénynek otthont adó Stockholmsmässan konferenciaközpontból. A világ legkülönbözőbb pontjairól érkező orvosok álltak kameránk elé, Ausztráliából Suzanne Hodgkinson, Kanadából Douglas Arnold, Nagy-Britanniából a téma egyik legnagyobb szakértője, Gavin Giovannoni, Dániából pedig a legrégebb óta működő SM-regiszter vezetője, a magyarságát nevében is büszkén őrző Melinda Magyari adott interjút.

A nap vége városnézéssel telt, a szigetek és hidak labirintusát járva próbáltam felidézni és megélni a Bergman-filmek jellegzetes hangulatát: Csend volt és nyugalom, nem hallatszottak "Suttogások és sikolyok" vagy "Zene a sötétben", a Gamla stan szűk, macskaköves utcáin szembejövő emberek arcán még felsejlett "Egy nyári éj mosolya", s ugyan a "Farkasok órája" már a szálláson ért, így is elegendő élménnyel gazdagodtam ahhoz, hogy azt mondhassam, Stockholmban legalább olyan jó volt pár őszi nap a Promenade-dal, mint "Egy nyár Mónikával".

Fekete Martin
operatőr, vágó

 

10 08 09
06 11 04
01 02 03

 

 

Print

Kardio-Vaszkuláris Iránytű

ch borito k

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiometabolikus Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1037 Budapest, Montevideo u. 7. 3. emelet

Postafiók:  1300 Budapest, Pf. 176.

  Térkép  

Copyright © 2020 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum